Inici
Empresa
Cases de colònies
Visites Interessants
Activitats
Treballs de síntesis
Contacte
Altres serveis
Catàleg PDF
Visita el nostre blog
Grups escolars, famílies, entitats,...

La Castanyada de Can Rigol

Adreça : Finca Can Rigol s/n BV-2411, 08859
Població: Begues
Comarca: Baix Llobregat
Nivells: - Infantil - CI - CM - CS -
Descripció:

LA CASTANYADA A CAN RIGOL

La castanyera ens ha preparat una gimcana relacionada amb els temes de tardor. Al migdia, quan arribi, ens explicarà històries, ens cantarà cançons i farem un foc on courem les castanyes.

LA CASTANYADA A ED. INFANTIL

Aquesta ginkana de la tardor està pensada per nens/es de parvulari de 3 a 5 anys.

OBJECTIUS

- Destacar els aspectes més rellevants de la tardor i de la castanyada  ( fruits més importants, recol·lecció dels animals per l'hivern, etc).

- Fruir la tardor de forma lúdica.

CONTINGUTS

- Castanyes, aglans, bolets i aranyons fruits de la tardor.

- Els ocells marxen.

- Recol·lecció d'alguns animals de cara a l'hivern.

- Les fulles cauen.

METODOLOGIA

La tardor d'aquest any ens porta a l'entremaliat Follet Castanyet (és amb qui jugarem a després a la ginkana, ja que ens ha deixat els sacs de la tardor) i a la Velleta Castanyera (que ens visitarà per la tarda, repartirà les castanyes i explicarà algunes de les coses pròpies de la vida d'una castanyera i cantarà cançons de l'època amb els nens/es).

LA CASTANYADA A ED. PRIMÀRIA

Aquesta activitat de tardor està pensada per nois/es d'Educació Primària.

OBJECTIUS

- Fruir de la tardor mentre aprenent a descobrir-la.

- Conèixer alguns aspectes de les plantes i animals relacionats amb el seu desenvolupament a la tardor.

- Corroborar mitjançant l'escriptura que l'esperit de la tardor i la influència en els éssers humans ens arriba de molt temps enrera.

CONTINGUTS

- Fruits de la tardor: els bolets.

- La vinya.

- Orientació de les aus migratories.

- Què fan els animals a la tardor?

- Poesia i tardor.

METODOLOGIA

Pel matí mitjançant una ginkana: Els Exploradors de la Tardor, aprofundirem en els continguts plantejats anteriorment. Portarem un mini-dossier que recolzarà les nostres observacions.

Per la tarda, després de dinar, vindrà la castanyera. Ella repartirà les castanyes, alhora que explicarà tradicions i costums propis de la castanyada.


Demana informació sobre aquesta activitat
Fes una PRE-Reserva

Mapa
Realitzen l'activitat
Can Rigol
Població: Begues
Veure la instal·lació

Gabinet MIP

Informació i contacte

 

Apartat de correus, 29. El Vendrell

 

43700 Tarragona
902 196 240

Cases de colònies Tarragona - Cases de colònies Barcelona - Cases de colònies Lleida - Cases de colònies Girona - Cases de colònies Alt Camp - Cases de colònies Alt Empordà - Cases de colònies Alt Penedès - Cases de colònies Alt Urgell - Cases de colònies Alta Ribagorça - Cases de colònies Anoia - Cases de colònies Bages - Cases de colònies Baix Camp - Cases de colònies Baix Ebre - Cases de colònies Baix Empordà - Cases de colònies Baix Llobregat - Cases de colònies Baix Penedès - Cases de colònies Barcelonès - Cases de colònies Berguedà - Cases de colònies Catalunya - Cases de colònies Cerdanya - Cases de colònies Conca de Barberà - Cases de colònies Fora de Catalunya - Cases de colònies Garraf - Cases de colònies Garrigues - Cases de colònies Garrotxa - Cases de colònies Gironès - Cases de colònies Maresme - Cases de colònies Montsià - Cases de colònies Noguera - Cases de colònies Osona - Cases de colònies Pallars Jussà - Cases de colònies Pallars Sobirà - Cases de colònies Pla d'Urgell - Cases de colònies Pla de l'Estany - Cases de colònies Priorat - Cases de colònies Ribera d'Ebre - Cases de colònies Ripollès - Cases de colònies Segarra - Cases de colònies Segrià - Cases de colònies Selva - Cases de colònies Solsonès - Cases de colònies Tarragonès - Cases de colònies Terra Alta - Cases de colònies Urgell - Cases de colònies Vall d'Aran - Cases de colònies Vallès Occidental - Cases de colònies Vallès Oriental -