Inici
Empresa
Cases de colònies
Visites Interessants
Activitats
Treballs de síntesis
Contacte
Altres serveis
Catàleg PDF
Visita el nostre blog
Grups escolars, famílies, entitats,...

Sant Jordi

Adreça : ctra. C-251 a 1,5 km de sant Celoni, 08450
Població: Llinars del Vallès
Comarca: Vallès Oriental
Nivells: - Infantil - CI - CM - CS -
Descripció:

SANT JORDI

Presentació de l’activitat

Al mateix nivell de no deixar perdre tradicions com la de la festa de la castanyada o del Carnestoltes us presentem ara aquesta activitat, en la qual volem reviure durant un dia la història de la llegenda de Sant Jordi. 

La nostra voluntat és la transmetre als nens i nenes el sentiment d’aquesta celebració i alhora explicar la mitologia que l’envolta. Tot això, sense deixar de jugar i divertir-se, amb activitats i tallers.

El personatge del cavaller de Sant Jordi serà el dinamitzador de l’eix temàtic de l’activitat i explicarà la història, introduirà el grup en el context i dinamitzarà gran part de la jornada.

L’entorn de la casa i els boscos ens creen un clima ideal per dur a terme aquesta activitat: poder explicar la llegenda i realitzar les activitats. Us plantegem una jornada que inclou una gimcana de proves dinàmiques i tallers.

Creiem en que aquesta proposta no us decebrà gens. És una aposta totalment nova que fem amb molta il·lusió i amb moltes ganes, que inclourà alguns elements que també trobareu en l’activitat de medieval, aquesta no tan centrada en la llegenda de Sant Jordi.

 

Descripció de les activitats 

  • Taller de la Rosa de paper. 
  • Taller del punt de llibre.
  • Explicació de la llegenda de Sant Jordi.
  • La Gimcana de Sant Jordi: Conjunt d’activitats dinàmiques amb proves, jocs i reptes per estar a l’altura del rang de cavaller. Les proves que inclou són les següents:

        - Lluita de cavallers, qui aguantarà sobre la plataforma per tal de no caure al fossar del castell.

       - Tir amb arc: llançament de fletxes a les dianes, com el concurs reial de punteria.

         - Circuit d’habilitat i destresa per a cavallers: amb obstacles, circuits i reptes.

       - Xoc del cavall: una lluita on hauran de cooperar amb parelles per tal de “vèncer” al rival.

        - Punteria amb cercles: Prova d’habilitat per comprovar la punteria

        - Relleus.

        - Cursa de sacs: a veure quin cavaller és el més ràpid enfundat dins un sac.

 

Repartiment de les proves per cicles

  • Cicle Infantil – Cicle Inicial

 Llegenda, taller del punt de llibre, taller de la Rosa, Circuit d’habilitats, punteria, cursa de sacs i relleus.

  •  Cicle Mitjà – Cicle Superior

Llegenda, taller del punt de llibre, punteria, relleus, tir amb arc, cursa de sacs, lluita de cavallers i xoc de cavalls.

 

Època adequada: Per les dates properes a la diada i/o els mesos de primavera (març, abril i maig). 

 Cicles:  EINF - EPRI

Demana informació sobre aquesta activitat
Fes una PRE-Reserva

Mapa
Realitzen l'activitat
Mogent
Població: Llinars del Vallès
Veure la instal·lació

Gabinet MIP

Informació i contacte

 

Apartat de correus, 29. El Vendrell

 

43700 Tarragona
902 196 240

Cases de colònies Tarragona - Cases de colònies Barcelona - Cases de colònies Lleida - Cases de colònies Girona - Cases de colònies Alt Camp - Cases de colònies Alt Empordà - Cases de colònies Alt Penedès - Cases de colònies Alt Urgell - Cases de colònies Alta Ribagorça - Cases de colònies Anoia - Cases de colònies Bages - Cases de colònies Baix Camp - Cases de colònies Baix Ebre - Cases de colònies Baix Empordà - Cases de colònies Baix Llobregat - Cases de colònies Baix Penedès - Cases de colònies Barcelonès - Cases de colònies Berguedà - Cases de colònies Catalunya - Cases de colònies Cerdanya - Cases de colònies Conca de Barberà - Cases de colònies Fora de Catalunya - Cases de colònies Garraf - Cases de colònies Garrigues - Cases de colònies Garrotxa - Cases de colònies Gironès - Cases de colònies Maresme - Cases de colònies Montsià - Cases de colònies Noguera - Cases de colònies Osona - Cases de colònies Pallars Jussà - Cases de colònies Pallars Sobirà - Cases de colònies Pla d'Urgell - Cases de colònies Pla de l'Estany - Cases de colònies Priorat - Cases de colònies Ribera d'Ebre - Cases de colònies Ripollès - Cases de colònies Segarra - Cases de colònies Segrià - Cases de colònies Selva - Cases de colònies Solsonès - Cases de colònies Tarragonès - Cases de colònies Terra Alta - Cases de colònies Urgell - Cases de colònies Vall d'Aran - Cases de colònies Vallès Occidental - Cases de colònies Vallès Oriental -