Inici
Empresa
Cases de colònies
Visites Interessants
Activitats
Treballs de síntesis
Contacte
Altres serveis
Catàleg PDF
Visita el nostre blog
Activitats arreu de Catalunya

Amb el torn, fem el nostre pot de llapis!!

Adreça : Ctra. Sant Esteve KM. 1, 08635
Població: Sant Esteve Sesrovires
Comarca: Baix Llobregat
Nivells: - Infantil - CI - CM - CS -
Descripció:

El torner: Un dels oficis artesans més antics que hi ha es "el terrissaire". Abans d´existir el plàstic, la major part dels objectes utilitaris com els plats, les olles, les casoles, etc... eren de terrisa.

Per a la realització d´aquests objectes, el terriser utilitzà el torn com a principal eina. Al girar el torn i amb les mans ben mullades s´estira el fang donant-li les diferents formes. És molt atractiu veure com d´un "pasto" (tros de fang) podem treure moltes peces com taces, gerros, guardioles, plats, teteres, i un dels objectes més tradicionals és el "canti" que serveix per veure aigua.

Modelatge de fang: El fang és un element natural que degut a la seva plasticitat ens permet modelar i donar-li forma. És un mitjà ideal per jugar i treballar amb els nens.

El fang permet crear i expressar infinitats de formes tan siguin objectes concrets i utilitaris com decoratius, figuratius o abstractes. Ens permet desenvolupar la nostra creativitat i imaginació.

Un aspecte molt important és el tacte i l´efecte relaxant que sentim quan estem tocant i modelant el fang. També ens permet desenvolupar conceptes com la textura, la temperatura, la plasticitat, el relleu, la composició, el volum, el color, etc...

Activitat

- Farem un pot de llapis que podrem pintar a l´escola amb divertits colors.

- També podrem modelar amb el fang i sentir el seu tacte i flexibilitat, alhora que juguem amb la nostra imaginació i creativitat.

Cada nen s´emportarà un pot de llapis i una figura modelada

Horaris:

De 10.00 a 10.15 Arribada

De 10.45 a 11.00 Inici del taller

De 13.30 a 14.00 Fi del taller

Els horaris són orientatius.

Es possible quedar-se a dinar al bosc de la casa o al parc de Can Cases que es troba a 15 minuts amb autocar.

Demana informació sobre aquesta activitat
Fes una PRE-Reserva

Mapa
Realitzen l'activitat
Can Julià Masia Rural
Població: Sant Esteve Sesrovires
Veure la instal·lació
Can Julià
Població: Sant Esteve Sesrovires
Veure la instal·lació

Gabinet MIP

Informació i contacte

 

Apartat de correus, 29. El Vendrell

 

43700 Tarragona
902 196 240

Cases de colònies Tarragona - Cases de colònies Barcelona - Cases de colònies Lleida - Cases de colònies Girona - Cases de colònies Alt Camp - Cases de colònies Alt Empordà - Cases de colònies Alt Penedès - Cases de colònies Alt Urgell - Cases de colònies Alta Ribagorça - Cases de colònies Anoia - Cases de colònies Bages - Cases de colònies Baix Camp - Cases de colònies Baix Ebre - Cases de colònies Baix Empordà - Cases de colònies Baix Llobregat - Cases de colònies Baix Penedès - Cases de colònies Barcelonès - Cases de colònies Berguedà - Cases de colònies Catalunya - Cases de colònies Cerdanya - Cases de colònies Conca de Barberà - Cases de colònies Fora de Catalunya - Cases de colònies Garraf - Cases de colònies Garrigues - Cases de colònies Garrotxa - Cases de colònies Gironès - Cases de colònies Maresme - Cases de colònies Montsià - Cases de colònies Noguera - Cases de colònies Osona - Cases de colònies Pallars Jussà - Cases de colònies Pallars Sobirà - Cases de colònies Pla d'Urgell - Cases de colònies Pla de l'Estany - Cases de colònies Priorat - Cases de colònies Ribera d'Ebre - Cases de colònies Ripollès - Cases de colònies Segarra - Cases de colònies Segrià - Cases de colònies Selva - Cases de colònies Solsonès - Cases de colònies Tarragonès - Cases de colònies Terra Alta - Cases de colònies Urgell - Cases de colònies Vall d'Aran - Cases de colònies Vallès Occidental - Cases de colònies Vallès Oriental -