Inici
Empresa
Cases de colònies
Visites Interessants
Activitats
Treballs de síntesis
Contacte
Altres serveis
Catàleg PDF
Visita el nostre blog
Central de reserves de cases de colònies
PDF

Dissecció d'una egagròpila

Població: Activitat a l'escola
Comarca: Barcelonès
Nivells: - CI - CM - CS - ESO - BATX -
Descripció:

DISSECCIÓ D'UNA EGAGRÒPILA

Els monitors del Centre Excursionista de Catalunya aniran a la vostra escola per fer descobrir als infants les aus rapinyaires i una de les seves característiques més peculiars, la regurgitació de les egagròpiles. Els rapinyaires s'empassen les seves preses senceres, sense molestar-se a retirar els ossos i pèls. Quan arriben a l'estómac, els sucs digestius l'ataquen, i en un tres i no res, redueixen la carn a papilla. La resta (ossos, pèls i plomes) es reuneixen a poc a poc, formant una espècie de boleta gris que, una vegada acabada la digestió, puja a l'esòfag i és expulsada a l'exterior. Es tracta de l'egagròpila. En grups, farem la dissecció d'una egagròpila per separar els ossos dels pèls i així poder esbrinar, amb l'ajut de les claus d'identificació, quin rosegador s'ha menjat.

**Per a realitzar el taller necessitarem una aula amb projector i pantalla per a veure un vídeo explicatiu de presentación.

**Fora de la provincia de Barcelona extra de 0,30 € x km sortint de Bcn.

Demana informació sobre aquesta activitat
Fes una PRE-Reserva

Mapa
Realitzen l'activitat
CEC
Població: Barcelona
Veure la instal·lació

Gabinet MIP

Informació i contacte

 

Apartat de correus, 29. El Vendrell

 

43700 Tarragona
902 196 240

Cases de colònies Tarragona - Cases de colònies Barcelona - Cases de colònies Lleida - Cases de colònies Girona - Cases de colònies Alt Camp - Cases de colònies Alt Empordà - Cases de colònies Alt Penedès - Cases de colònies Alt Urgell - Cases de colònies Alta Ribagorça - Cases de colònies Anoia - Cases de colònies Bages - Cases de colònies Baix Camp - Cases de colònies Baix Ebre - Cases de colònies Baix Empordà - Cases de colònies Baix Llobregat - Cases de colònies Baix Penedès - Cases de colònies Barcelonès - Cases de colònies Berguedà - Cases de colònies Catalunya - Cases de colònies Cerdanya - Cases de colònies Conca de Barberà - Cases de colònies Fora de Catalunya - Cases de colònies Garraf - Cases de colònies Garrigues - Cases de colònies Garrotxa - Cases de colònies Gironès - Cases de colònies Maresme - Cases de colònies Montsià - Cases de colònies Noguera - Cases de colònies Osona - Cases de colònies Pallars Jussà - Cases de colònies Pallars Sobirà - Cases de colònies Pla d'Urgell - Cases de colònies Pla de l'Estany - Cases de colònies Priorat - Cases de colònies Ribera d'Ebre - Cases de colònies Ripollès - Cases de colònies Segarra - Cases de colònies Segrià - Cases de colònies Selva - Cases de colònies Solsonès - Cases de colònies Tarragonès - Cases de colònies Terra Alta - Cases de colònies Urgell - Cases de colònies Vall d'Aran - Cases de colònies Vallès Occidental - Cases de colònies Vallès Oriental -