Inici
Empresa
Cases de colònies
Visites Interessants
Activitats
Treballs de síntesis
Contacte
Altres serveis
Catàleg PDF
Visita el nostre blog
Grups escolars, famílies, entitats,...

Prehistòria i Arqueologia

Adreça : Masia del Castell Vell, s/n, 08450
Població: Llinars del Vallès
Comarca: Vallès Oriental
Nivells: - Infantil - CI -
Descripció:

Voleu viure l'experiència de ser arqueòleg per un dia? Heu participat mai en una excavació arqueològica? Voleu aprendre els mètodes de treball de l'arqueologia tradicional, la història del Castell Vell i visitar el museu de Can Bordoi? Aquesta és la vostra oportunitat!

La Casa de Colònies "El Castell Vell" sorgeix de la reforma d'una masia del segle XV,funciona des dels anys 60 i està envoltada per les ruïnes d'un castell medieval del segle XI – XV. En l'actualitat, el Castell està restaurat per a visitar les seves runes. Aquestes són les que van quedar desprès del terratrèmol del 1448. En les seves runes i especialment als fossats va aparèixer tot el material que tenia el castell en el moment de la seva destrucció pel terratrèmol, moltes d'aquestes peces es poden veure el museu de Can Bordoi, a uns 500m de la Casa de Colònies.

En aquesta activitat us proposem que els assistents puguin descobrir noves troballes en l'entorn de les runes del Castell Vell tot fent una sèrie de passos com si fossin arqueòlegs per un dia. Senyalització del terreny, ús d'eines específiques, desenterrar restes i obtenir informació de com es duu a terme una excavació.

Tot això amb la dinamització d'un personatge que els farà d'arqueòleg i els guiarà durant tota la jornada, alhora que els transmetrà els seus coneixements.

Per dotar d'un punt més interessant l'activitat, també es fa una visita al Museu de Can Bordoi, on podrem observar les restes ja trobades amb anterioritat i comparar-les amb les nostres troballes.

No cal dir que el fet de que tinguem la sort de tenir el Castell Vell a tocar de la casa és una sort i un element clau per poder realitzar aquesta activitat en un entorn adequat i ben real.

Descripció de les activitats:

  • Realització de la nostra pròpia zona d'excavació arqueològica dins el campament d'arqueòlegs.
  • També inclou la realització de la cata i il·lustració de les troballes.
  • Taller de creació un objecte de fang.
  • Visita guiada a les runes del Castell Vell.
  • Visita guiada al Museu de Can Bordoi.

Nota:Tots els cicles fan les mateixes activitats. Excepte en el cas de que haguem d'adaptar l'activitat a Cicle infantil o ESO.

Demana informació sobre aquesta activitat
Fes una PRE-Reserva

Mapa
Realitzen l'activitat
Castell Vell
Població: Llinars del Vallès
Veure la instal·lació

Gabinet MIP

Informació i contacte

 

Apartat de correus, 29. El Vendrell

 

43700 Tarragona
902 196 240

Cases de colònies Tarragona - Cases de colònies Barcelona - Cases de colònies Lleida - Cases de colònies Girona - Cases de colònies Alt Camp - Cases de colònies Alt Empordà - Cases de colònies Alt Penedès - Cases de colònies Alt Urgell - Cases de colònies Alta Ribagorça - Cases de colònies Anoia - Cases de colònies Bages - Cases de colònies Baix Camp - Cases de colònies Baix Ebre - Cases de colònies Baix Empordà - Cases de colònies Baix Llobregat - Cases de colònies Baix Penedès - Cases de colònies Barcelonès - Cases de colònies Berguedà - Cases de colònies Catalunya - Cases de colònies Cerdanya - Cases de colònies Conca de Barberà - Cases de colònies Fora de Catalunya - Cases de colònies Garraf - Cases de colònies Garrigues - Cases de colònies Garrotxa - Cases de colònies Gironès - Cases de colònies Maresme - Cases de colònies Montsià - Cases de colònies Noguera - Cases de colònies Osona - Cases de colònies Pallars Jussà - Cases de colònies Pallars Sobirà - Cases de colònies Pla d'Urgell - Cases de colònies Pla de l'Estany - Cases de colònies Priorat - Cases de colònies Ribera d'Ebre - Cases de colònies Ripollès - Cases de colònies Segarra - Cases de colònies Segrià - Cases de colònies Selva - Cases de colònies Solsonès - Cases de colònies Tarragonès - Cases de colònies Terra Alta - Cases de colònies Urgell - Cases de colònies Vall d'Aran - Cases de colònies Vallès Occidental - Cases de colònies Vallès Oriental -