Inici
Empresa
Cases de colònies
Visites Interessants
Activitats
Treballs de síntesis
Contacte
Altres serveis
Catàleg PDF
Visita el nostre blog
Grups escolars, famílies, entitats,...
PDF

La vaca i el mató

Adreça : Aula Entorn Rural Can Bordoi C/ Can Bordoi, s/n, 08459
Població: Sant Antoni de Vilamajor
Comarca: Vallès Oriental
Nivells: - Infantil - CI - CM -
Descripció:

Aquesta activitat de “La Vaca i el Mató” que oferim, té la finalitat de que el grup de nens/es, tingui l’oportunitat de conèixer el món rural des d’una perspectiva lúdica i alhora poder dur a terme per un dia, la feina que durant tants anys han realitzat el pagesos.

Les característiques de la Granja ens permet oferir a les escoles una experiència que mai oblidaran i sentiran de ven a prop els animals de granja, com és una granja i el personatges que hi formen part.

Aquestes dinàmiques les dividirem amb 4 blocs, que estaran dinamitzades per els nostres monitors/es  personatges: La Pagesa, el Pagès, el Formatger i el Mosso.

 

DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS

 

Visita Guiada a la Granja

Aquesta visita ens permetrà mantenir contacte amb els nostres vedells més petits. Alimentar a les vedelles més grans i conèixer el seu menjar, veurem les vaques lleteres i els sistemes per munyir amb robot com a últim avanç tecnològic.

 

La Formatgeria

Observarem la instal·lació i l’elaboració dels productes de la granja. Coneixerem la nostre agrobotiga i tots els nostres productes làctics.

 

La Vaca

Coneixerem a la nostre Vaca i totes les seves parts del cos i perquè serveixen. Tot seguit munyirem amb les nostres mans per treure la llet a la Vaca, tot amb l’ajuda del nostre Pagès.

 

Taller del Mató

Veurem de ven a prop com es realitza el mató pas a pas, explicarem que és, com es fabrica artesanalment i

col·laborarem tots plegar d’aquest procés. Tot seguit, d’un mató fet prèviament, en tallarem una mica per a cada nen/a del grup i el guardarem per endur a casa.

 

Jocs Tradicionals Catalans

Jugarem a diferents jocs Tradicionals de la nostre Cultura Catalana, per conèixer com es divertien i jugaven anys enrere. Triarem jocs adaptats a cada edat del grup.

 

Durada aproximada: de 10 a 2h

Nº màxim d’alumnes: 50 alumnes

Rati monitors: 1/12


Demana informació sobre aquesta activitat
Fes una PRE-Reserva

Mapa
Realitzen l'activitat
Can Bordoi
Població: Sant Antoni de Vilamajor
Veure la instal·lació

Gabinet MIP

Informació i contacte

 

Apartat de correus, 29. El Vendrell

 

43700 Tarragona
902 196 240

Cases de colònies Tarragona - Cases de colònies Barcelona - Cases de colònies Lleida - Cases de colònies Girona - Cases de colònies Alt Camp - Cases de colònies Alt Empordà - Cases de colònies Alt Penedès - Cases de colònies Alt Urgell - Cases de colònies Alta Ribagorça - Cases de colònies Anoia - Cases de colònies Bages - Cases de colònies Baix Camp - Cases de colònies Baix Ebre - Cases de colònies Baix Empordà - Cases de colònies Baix Llobregat - Cases de colònies Baix Penedès - Cases de colònies Barcelonès - Cases de colònies Berguedà - Cases de colònies Catalunya - Cases de colònies Cerdanya - Cases de colònies Conca de Barberà - Cases de colònies Fora de Catalunya - Cases de colònies Garraf - Cases de colònies Garrigues - Cases de colònies Garrotxa - Cases de colònies Gironès - Cases de colònies Maresme - Cases de colònies Montsià - Cases de colònies Noguera - Cases de colònies Osona - Cases de colònies Pallars Jussà - Cases de colònies Pallars Sobirà - Cases de colònies Pla d'Urgell - Cases de colònies Pla de l'Estany - Cases de colònies Priorat - Cases de colònies Ribera d'Ebre - Cases de colònies Ripollès - Cases de colònies Segarra - Cases de colònies Segrià - Cases de colònies Selva - Cases de colònies Solsonès - Cases de colònies Tarragonès - Cases de colònies Terra Alta - Cases de colònies Urgell - Cases de colònies Vall d'Aran - Cases de colònies Vallès Occidental - Cases de colònies Vallès Oriental -