Inici
Empresa
Cases de colònies
Visites Interessants
Activitats
Treballs de síntesis
Contacte
Altres serveis
Catàleg PDF
Visita el nostre blog
Grups escolars, famílies, entitats,...

Gimcana Pirata

Adreça : Riera de Caldetes, s/n, 08393
Població: Caldes d'Estrach
Comarca: Maresme
Nivells: - Infantil - CI - CM - CS -
Descripció:

Durada: Entre 2 i 3 hores


Ambientació:
Els pirates del maresme, ja fa molts anys que van deixar d’atracar vaixells i es van passar a la bona vida. Tot i això encara tenen moltes coses per explicar ja que el mar és un món ple de coses per aprendre i descobrir.


Desenvolupament:
Farem diferents grups i realitzarem tot un seguit de proves que estaran distribuïdes pels voltants de l’entorn.
• Proa i popa : Farem quatre files en forma de creu. Cada una de les files tindrà un nom; davant, darrera, esquerra o dreta. Els nens/es seuran en les files i el monitor començarà a explicar una història on sortiran les paraules que hem dit abans (davant, darrera, etc..) quan escoltin aquestes s’hauran de canviar de fila. Quins seran els més ràpids?
• Maquillatge: Ens maquillarem per semblar pirates, mariners, peixos, sirenes, etc.
• A l’abordatge: Farem parelles i ens posarem un davant de l’altra, ens haurem de passar un globus ple d’aigua sense que es peti, si ho aconseguim ens separarem una mica més i cada vegada estarem més lluny. Quina serà la parella que aguantarà més?
• Les 8 potes del pop: Joc on els nens hauran d’atrapar als companys per aconseguir potes(cintes de tela). El primer que tingui vuit serà el pop guanyador.
• Joc de la xarxa del pescador: Ens entrenarem per poder caminar hàbilment pel vaixell en dies de temporal. Farem una teranyina amb cordes i haurem de passar intentant no tocar les cordes.
• Memoria dels peixos: Tindrem tot un seguit de dibuixos de peixos. Cada dibuix tindrà un igual. Els hi donarem la volta de tal manera que quedin els dibuixos cara avall. Els nens/es per ordre hauran de donar la volta a dos dibuixos intentant fer parelles.
• El pirata malcarat: Els pirates tenen fama de grollers i poc simpàtics, en aquesta prova haurem d’intentar canviar això.
• Radar submarí: Antigament els pirates havien d’estar molt atents per si sentien o veien un altre vaixell aproparse. Farem un joc on representarem una situació similar. Joc d'amagar-se.
• La piscifactoria: Farem dos grups, uns seran peixos i els altres pescadors. Els pescadors hauran de pescar el màxim número de peixos i ficar-los dins de la piscifactoria. Per poder sortir els altres peixos els i hauran de tocar les aletes.
• 3 peus i 2 mans: Explica la llegenda que cinc pirates es van quedar atrapats a un illa deserta tant petita, tant petita que quan pujava la marea no hi cabien tots i havien de fer una torre humana per no ofegar-se. A més com atots els hi faltava alguna mà o algun peu es van inventar aquest joc.
• Miralls: Tripular un vaixell pirata no és feina fàcil. A veure com us en sortiu vosaltres amb aquest senzill exercici: es tracta de fer una carrera sense sortir-se d’un circuit però desplaçant-se cap enrere mirant a través d'un mirall.
• Punteria pirata: Quan dos vaixells pirates es trobaven moltes vegades hi havia guerra de canons. Construirem
unes torres que haurem de tirar a terra amb punteria i pilotes representant les bales dels canons.

Demana informació sobre aquesta activitat
Fes una PRE-Reserva

Mapa
Realitzen l'activitat
Eurostage
Població: Arenys de Mar
Veure la instal·lació

Gabinet MIP

Informació i contacte

 

Apartat de correus, 29. El Vendrell

 

43700 Tarragona
902 196 240

Cases de colònies Tarragona - Cases de colònies Barcelona - Cases de colònies Lleida - Cases de colònies Girona - Cases de colònies Alt Camp - Cases de colònies Alt Empordà - Cases de colònies Alt Penedès - Cases de colònies Alt Urgell - Cases de colònies Alta Ribagorça - Cases de colònies Anoia - Cases de colònies Bages - Cases de colònies Baix Camp - Cases de colònies Baix Ebre - Cases de colònies Baix Empordà - Cases de colònies Baix Llobregat - Cases de colònies Baix Penedès - Cases de colònies Barcelonès - Cases de colònies Berguedà - Cases de colònies Catalunya - Cases de colònies Cerdanya - Cases de colònies Conca de Barberà - Cases de colònies Fora de Catalunya - Cases de colònies Garraf - Cases de colònies Garrigues - Cases de colònies Garrotxa - Cases de colònies Gironès - Cases de colònies Maresme - Cases de colònies Montsià - Cases de colònies Noguera - Cases de colònies Osona - Cases de colònies Pallars Jussà - Cases de colònies Pallars Sobirà - Cases de colònies Pla d'Urgell - Cases de colònies Pla de l'Estany - Cases de colònies Priorat - Cases de colònies Ribera d'Ebre - Cases de colònies Ripollès - Cases de colònies Segarra - Cases de colònies Segrià - Cases de colònies Selva - Cases de colònies Solsonès - Cases de colònies Tarragonès - Cases de colònies Terra Alta - Cases de colònies Urgell - Cases de colònies Vall d'Aran - Cases de colònies Vallès Occidental - Cases de colònies Vallès Oriental -