Inici
Empresa
Cases de colònies
Visites Interessants
Activitats
Treballs de síntesis
Contacte
Altres serveis
Catàleg PDF
Visita el nostre blog
Grups escolars, famílies, entitats,...

Anem de Verema al Mogent

Adreça : ctra. C-251 a 1,5 Km de Sant Celoni, 08450
Població: Llinars del Vallès
Comarca: Vallès Oriental
Nivells: - CI - CM - CS - ESO -
Descripció:

LA VEREMA

Utilitzarem com a fil conductor de les activitats la Verema, a través d'una excursió fins les vinyes, introduirem els infants en aquest treball tant antic. Ells es convertiran en els autèntics "senyors i senyores que fan la Verema.

Anirem a recollir el raïm per desprès trepitjar-lo i així elaborar el nostre propi vi.

En algunes de les activitats busquem millorar la seva interrelació entre companys i trencar grups preestablerts per tal de cohesionar tot el grup; en d'altres intentarem millorar la seva coordinació o fer volar la seva imaginació tot lligat amb un esperit de superació i de millora.

Objectius

 • Aprendre d'un món nou
 • Descobrir tècniques noves
 • Divertir-se
 • Desenvolupar la personalitat del nen amb el descobriment del món que l'envolta a través de: aconseguir dur a la pràctica allò que imagina,
 • Millorar la comunicació i relació amb els companys.
 • Millorar la seva coordinació d'extremitats

 

Edat adequada: Primària

Època de l'any adequada: Setembre i octubre

Presentació de l'activitat:

En aquesta activitat l'eix central és la Verema. La nostra voluntat és la de fer viure als assistents què és i com es fa una bona Verema. Ho farem com es feia antigament, amb la qual cosa trepitjarem raïm i tot.

Una activitat encarada a que els assistents aprenguin tot sobre la Verema a pagès i gaudeixin d'una sortida ben diferent i divertida, alhora que instructiva.

És per aquest motiu que la sortida es desplaça majoritàriament a les Vinyes, situades a 15 minuts de la casa de colònies Mogent, i a la qual arribarem amb una petita excursió per camins dins el Parc Natural del Montnegre – Corredor. Allà ens hi espera el pagès, que interactuarà amb l'ajut del monitoratge amb els nens i nenes. A les vinyes és on farem la Verema, objectiu principal de la sortida, que conclourà amb el retorn a la casa (on hi farem els tallers).

Una sortida idònia per aquells grups que estiguin tractant a classe temàtiques com les plantes, el món rural, la vida a pagès; o simplement vulguin veure com es feia antigament aquesta activitat.

Descripció de les activitats:

 • Excursió d'anada i tornada a les Vinyes de Mogent.
 • Visita a les vinyes: guiada pel pagès.
 • Fem la Verema.
 • Recol·lecció del most i embotellament: per emportar-nos la nostra ampolleta de most cap a casa.
 • Taller de l'hort: Treballar l'hort amb eines tradicionals per condicionar-lo. Plantada de futurs ceps per futures veremes.
 • Taller de la Verema: per conèixer què és, com es fa, què són els ceps, etc. També inclou la elaboració d'un petit herbari del Cep (planta del raïm)
Demana informació sobre aquesta activitat
Fes una PRE-Reserva

Mapa
Realitzen l'activitat
Mogent
Població: Llinars del Vallès
Veure la instal·lació

Gabinet MIP

Informació i contacte

 

Apartat de correus, 29. El Vendrell

 

43700 Tarragona
902 196 240

Cases de colònies Tarragona - Cases de colònies Barcelona - Cases de colònies Lleida - Cases de colònies Girona - Cases de colònies Alt Camp - Cases de colònies Alt Empordà - Cases de colònies Alt Penedès - Cases de colònies Alt Urgell - Cases de colònies Alta Ribagorça - Cases de colònies Anoia - Cases de colònies Bages - Cases de colònies Baix Camp - Cases de colònies Baix Ebre - Cases de colònies Baix Empordà - Cases de colònies Baix Llobregat - Cases de colònies Baix Penedès - Cases de colònies Barcelonès - Cases de colònies Berguedà - Cases de colònies Catalunya - Cases de colònies Cerdanya - Cases de colònies Conca de Barberà - Cases de colònies Fora de Catalunya - Cases de colònies Garraf - Cases de colònies Garrigues - Cases de colònies Garrotxa - Cases de colònies Gironès - Cases de colònies Maresme - Cases de colònies Montsià - Cases de colònies Noguera - Cases de colònies Osona - Cases de colònies Pallars Jussà - Cases de colònies Pallars Sobirà - Cases de colònies Pla d'Urgell - Cases de colònies Pla de l'Estany - Cases de colònies Priorat - Cases de colònies Ribera d'Ebre - Cases de colònies Ripollès - Cases de colònies Segarra - Cases de colònies Segrià - Cases de colònies Selva - Cases de colònies Solsonès - Cases de colònies Tarragonès - Cases de colònies Terra Alta - Cases de colònies Urgell - Cases de colònies Vall d'Aran - Cases de colònies Vallès Occidental - Cases de colònies Vallès Oriental -