Inici
Empresa
Cases de colònies
Visites Interessants
Activitats
Treballs de síntesis
Contacte
Altres serveis
Catàleg PDF
Visita el nostre blog
Activitats arreu de Catalunya

L'elaboració de l'oli al Penedès

Adreça : C. de dalt, 6, 43711
Població: Saifores - El Vendrell
Comarca: Baix Penedès
Nivells: - Infantil - CI - CM - CS -
Descripció:

La casa de colònies Cal Mata era un indret on antigament s’elaborava Oli. Amb molts camps d’oliveres propers, encara conserva diferents elements del processament de l’oli de manera tradicional com el moli, la premsa, el cofins...
Aquesta sortida pretén donar a conèixer la terra d’oliveres que és el Baix Penedès, els arbres, els tipus d’oliva, i el procés d’elaboració de l’Oli. A partir d’un personatge d’animació coneixerem la vida tradicional a pagès, així com mètodes artesanals i tradicionals en el món de l’oli.


CONTINGUTS

  • El cicle de l’olivera
  • Les parts d’una olivera
  • Els tipus d’olives
  • El procés d’elaboració de l’oli
  • Els usos de l’oli
  • L’elaboració tradicional.

EDATS: d’Infantil a Superior. El programa d’activitats s’elabora a partir de les diferents activitats proposades en relació a l’edat dels alumnes.
PROGRAMA SENSE VISITA Arribada a la casa - Animació - Passejada entre oliveres dinamitzat amb un treball de camp – Com es feia l’oli abans? Visita a l’exposició de la casa amb premsa, cofins i d’altres elements de l’elaboració de l’oli tradicional - Dinar – Jocs tradicionals i taller de maceració d’olives - Cloenda activitat.

*Cada alumne s’enduu a casa un potet amb olives macerades

Demana informació sobre aquesta activitat
Fes una PRE-Reserva

Mapa
Realitzen l'activitat
Cal Mata
Població: Saifores
Veure la instal·lació

Gabinet MIP

Informació i contacte

 

Apartat de correus, 29. El Vendrell

 

43700 Tarragona
902 196 240

Cases de colònies Tarragona - Cases de colònies Barcelona - Cases de colònies Lleida - Cases de colònies Girona - Cases de colònies Alt Camp - Cases de colònies Alt Empordà - Cases de colònies Alt Penedès - Cases de colònies Alt Urgell - Cases de colònies Alta Ribagorça - Cases de colònies Anoia - Cases de colònies Bages - Cases de colònies Baix Camp - Cases de colònies Baix Ebre - Cases de colònies Baix Empordà - Cases de colònies Baix Llobregat - Cases de colònies Baix Penedès - Cases de colònies Barcelonès - Cases de colònies Berguedà - Cases de colònies Catalunya - Cases de colònies Cerdanya - Cases de colònies Conca de Barberà - Cases de colònies Fora de Catalunya - Cases de colònies Garraf - Cases de colònies Garrigues - Cases de colònies Garrotxa - Cases de colònies Gironès - Cases de colònies Maresme - Cases de colònies Montsià - Cases de colònies Noguera - Cases de colònies Osona - Cases de colònies Pallars Jussà - Cases de colònies Pallars Sobirà - Cases de colònies Pla d'Urgell - Cases de colònies Pla de l'Estany - Cases de colònies Priorat - Cases de colònies Ribera d'Ebre - Cases de colònies Ripollès - Cases de colònies Segarra - Cases de colònies Segrià - Cases de colònies Selva - Cases de colònies Solsonès - Cases de colònies Tarragonès - Cases de colònies Terra Alta - Cases de colònies Urgell - Cases de colònies Vall d'Aran - Cases de colònies Vallès Occidental - Cases de colònies Vallès Oriental -