Inici
Empresa
Cases de colònies
Visites Interessants
Activitats
Treballs de síntesis
Contacte
Altres serveis
Catàleg PDF
Visita el nostre blog
Grups escolars, famílies, entitats,...

La verema

Adreça : C. de dalt, 6, 43711
Població: Saifores - El Vendrell
Comarca: Baix Penedès
Nivells: - Infantil - CI - CM - CS -
Descripció:

La casa de colònies Cal Mata era un indret on antigament s’elaborava vi. Envoltada de vinyes, encara conserva diferents elements de la verema tradicional com cubs, tines, premsa i trepitjadores de raïm.
Aquesta sortida pretén donar a conèixer la terra de vins que és el Baix Penedès, la vinya, el cep, els tipus de raïm i el procés del vi. A partir d’un personatge d’animació coneixerem la vida tradicional a pagès, així com mètodes artesanals i tradicionals en el món del vinya.
La sortida es pot complementar amb una visita a un dels cellers de la comarca per veure directament l’elaboració actual, embotellament i etiquetatge del vi de la denominació d’origen Penedès.

EDATS: d’Infantil a Superior. Les activitats s’adapten a cada cicle d’edat. La visita al celler es recomana a partir de C. Mitjà. El programa d’activitats s’elabora a partir de les diferents activitats proposades en relació a l’edat dels alumnes.


CONTINGUTS

  • El cicle de la vinya
  • Les parts d’un cep
  • Els tipus de raïm
  • El procés d’elaboració del vi
  • La verema tradicional


PROGRAMA SENSE VISITA - Arribada a la casa - Animació - Passejada entre vinyes dinamitzat amb un treball de camp – Com es feia el vi abans? Visita a l’exposició de la casa amb tines, cubs i d’altres elements de la verema tradicional - Dinar - Roda d’activitats: Trepitjada de raïm, Jo de gran vull ser viticultor, Llançament d’espardenya, danses de la verema - Cloenda activitat.


PROGRAMA AMB VISITA AMB MITJÀ I SUPERIOR – Arribada Al celler proper a la casa (Autocar) Visita, el procés d’elaboració del vi. – Arribada a la casa – Passejada entre vinyes dinamitzat amb un treball de camp – Dinar - Com es feia el vi abans? Visita a l’exposició de la casa amb tines, cubs i d’altres elements de la verema tradicional - Trepitjada de raïm - Cloenda activitat.

Demana informació sobre aquesta activitat
Fes una PRE-Reserva

Mapa
Realitzen l'activitat
Cal Mata
Població: Saifores
Veure la instal·lació

Gabinet MIP

Informació i contacte

 

Apartat de correus, 29. El Vendrell

 

43700 Tarragona
902 196 240

Cases de colònies Tarragona - Cases de colònies Barcelona - Cases de colònies Lleida - Cases de colònies Girona - Cases de colònies Alt Camp - Cases de colònies Alt Empordà - Cases de colònies Alt Penedès - Cases de colònies Alt Urgell - Cases de colònies Alta Ribagorça - Cases de colònies Anoia - Cases de colònies Bages - Cases de colònies Baix Camp - Cases de colònies Baix Ebre - Cases de colònies Baix Empordà - Cases de colònies Baix Llobregat - Cases de colònies Baix Penedès - Cases de colònies Barcelonès - Cases de colònies Berguedà - Cases de colònies Catalunya - Cases de colònies Cerdanya - Cases de colònies Conca de Barberà - Cases de colònies Fora de Catalunya - Cases de colònies Garraf - Cases de colònies Garrigues - Cases de colònies Garrotxa - Cases de colònies Gironès - Cases de colònies Maresme - Cases de colònies Montsià - Cases de colònies Noguera - Cases de colònies Osona - Cases de colònies Pallars Jussà - Cases de colònies Pallars Sobirà - Cases de colònies Pla d'Urgell - Cases de colònies Pla de l'Estany - Cases de colònies Priorat - Cases de colònies Ribera d'Ebre - Cases de colònies Ripollès - Cases de colònies Segarra - Cases de colònies Segrià - Cases de colònies Selva - Cases de colònies Solsonès - Cases de colònies Tarragonès - Cases de colònies Terra Alta - Cases de colònies Urgell - Cases de colònies Vall d'Aran - Cases de colònies Vallès Occidental - Cases de colònies Vallès Oriental -