Inici
Empresa
Cases de colònies
Visites Interessants
Activitats
Treballs de síntesis
Contacte
Altres serveis
Catàleg PDF
Visita el nostre blog
Activitats arreu de Catalunya

Nouvinguts

Adreça : Ctra. C-251, 08450
Població: Llinars del Vallès
Comarca: Vallès Oriental
Nivells: - CM - CS - ESO -
Descripció:

NOUVINGUTS

 

PRESENTACIÓ DE L’ACTIVITAT

 

Aquesta és una de les activitats pel més grans (ESO) i que millor resultat ens dona. Tan és així que ens ha donat material per acabar fent-ne un crèdit de síntesi que també oferim a les escoles i instituts (si voleu podeu consultar-lo en l ‘apartat de crèdits de síntesi).

 

És com dèiem un tema que dóna per molt ja que nosaltres l’abordem des del punt de vista de la immigració, a partir del qual posem a debat diferències culturals, xocs, tòpics, prejudicis, etc.

 

Aquí us presentem la versió de sortida d’un dia, que com us podeu imaginar és un tan més reduïda i comprimida al disposar només d’un matí. La centrem doncs en el joc de rol on els assistents es converteixen en immigrants il·legals per un dia i intenten sobreviure en un indret nou on acaben d’arribar. 

 

Hauran de fer les mil i una per aconseguir tot el que se’ls demana per deixar de ser il·legals i viuran experiències molt similars a les que passen a la vida real.

 

Resulta ser una activitat amb un rere fons social i que tracta un tema actual i que no passa de moda, del qual en podem trobar exemples i notícies en el nostre dia a dia.

 

L’entorn de la casa de colònies i la pròpia casa es converteixen en l’escenari d’aquest país d’acollida que serà pels assistents durant tot el dia. L’activitat s’acaba amb un debat entre tots els participants on surten reflexions més que interessants.

 

 

DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS

 

La sortida està basada en el joc de rol en si i en el posterior debat final entre totes les persones participants.

 

El joc de rol consisteix en que cada participant és un immigrant il·legal que és fitxat per la policia només arribar al nou País (Casa Mogent) i on a partir d’aquí haurà d’espavilar-se per regularitzar la seva situació fent tot el que se li demani per tal d’aconseguir papers, permisos, feina, etcètera.

 

El monitoratge agafa un paper en aquest joc de rol i interactuarà constantment amb l’alumnat.

 

Alguns del objectius que persegueix el joc de rol si que volem després debatre són:

 • Potenciar el debat i la reflexió sobre l’ immigració
 • Treballar en grup com a valor i eina del seu desenvolupament personal
 • Descobrir els prejudicis existents a la societat
 • Conèixer i ser conscients de la dificultat en el procediment d’integració dels immigrants
 • Estimular la tolerància i l’entesa amb altres cultures
 • Fomentar l’ interès i el respecte per a conèixer els costums dels que ens envolten
 • Analitzar els elements que dificulten la convivència entre les diferents cultures
 • Debatre i contraposar idees i reflexions dels participants
 • Estimular el debat.
 • Fer participar a tothom de la dinàmica del joc i el debat
 • Aprendre mentre “juguem” amb aquesta experiència.

 

La nostra intenció, doncs, és la de fer que a partir d’una dinàmica com aquesta els joves es plantegin coses, pensin, es preguntin... en definitiva que siguin crítics amb el seu entorn, amb ells mateixos, amb la societat i que agafin energia i forces per planteja-se coses i fer debat. 


 

Època adequada:  Tot l’any

Cicles:   ESO - adaptable també a CM i CS

Demana informació sobre aquesta activitat
Fes una PRE-Reserva

Mapa
Realitzen l'activitat
Mogent
Població: Llinars del Vallès
Veure la instal·lació

Gabinet MIP

Informació i contacte

 

Apartat de correus, 29. El Vendrell

 

43700 Tarragona
902 196 240

Cases de colònies Tarragona - Cases de colònies Barcelona - Cases de colònies Lleida - Cases de colònies Girona - Cases de colònies Alt Camp - Cases de colònies Alt Empordà - Cases de colònies Alt Penedès - Cases de colònies Alt Urgell - Cases de colònies Alta Ribagorça - Cases de colònies Anoia - Cases de colònies Bages - Cases de colònies Baix Camp - Cases de colònies Baix Ebre - Cases de colònies Baix Empordà - Cases de colònies Baix Llobregat - Cases de colònies Baix Penedès - Cases de colònies Barcelonès - Cases de colònies Berguedà - Cases de colònies Catalunya - Cases de colònies Cerdanya - Cases de colònies Conca de Barberà - Cases de colònies Fora de Catalunya - Cases de colònies Garraf - Cases de colònies Garrigues - Cases de colònies Garrotxa - Cases de colònies Gironès - Cases de colònies Maresme - Cases de colònies Montsià - Cases de colònies Noguera - Cases de colònies Osona - Cases de colònies Pallars Jussà - Cases de colònies Pallars Sobirà - Cases de colònies Pla d'Urgell - Cases de colònies Pla de l'Estany - Cases de colònies Priorat - Cases de colònies Ribera d'Ebre - Cases de colònies Ripollès - Cases de colònies Segarra - Cases de colònies Segrià - Cases de colònies Selva - Cases de colònies Solsonès - Cases de colònies Tarragonès - Cases de colònies Terra Alta - Cases de colònies Urgell - Cases de colònies Vall d'Aran - Cases de colònies Vallès Occidental - Cases de colònies Vallès Oriental -