Inici
Empresa
Cases de colònies
Visites Interessants
Activitats
Treballs de síntesis
Contacte
Altres serveis
Catàleg PDF
Visita el nostre blog
Grups escolars, famílies, entitats,...

Nouvinguts

Adreça : Masia del Castell Vell, s/n, 08450
Població: Llinars del Vallès
Comarca: Vallès Oriental
Nivells: - CM - CS - ESO -
Descripció:

Aquesta és un de les activitats pel més grans (ESO) i que millor resultat ens dona. Tan és així que ens ha donat material per acabar fent-ne un crèdit de síntesi que també oferim a les escoles i instituts (si voleu podeu consultar-lo en l 'apartat de de crèdits de síntesi).

És com dèiem un tema que dóna per molt ja que nosaltres l'abordem des del punt de vista de la immigració, a partir del qual posem a debat diferències culturals, xocs, tòpics, prejudicis, etc.

Aquí us presentem la versió de sortida d'un dia, que com us podeu imaginar és un tan més reduïda i comprimida al disposar només d'un matí. La centrem doncs en el joc de rol on els assistents es converteixen en immigrants il·legals per un dia i intenten sobreviure en un indret nou on acaben d'arribar. Hauran de fer les mil i una per aconseguir tot el que se'ls demana per deixar de ser il·legals i viuran experiències molt similars a les que passen a la vida real.

Resulta ser una activitat amb un rere fons social i que tracta un tema actual i que no passa de moda, del qual en podem trobar exemples i notícies en el nostre dia a dia.

L'entorn de la casa de colònies i la pròpia casa es converteixen en l'escenari d'aquest país d'acollida que serà pels assistents durant tot el dia. L'activitat s'acaba amb un debat amb tots els i les participants on surten reflexions més que interessants.

Descripció de les activitats:

La sortida està basada en el joc de rol en si i en el posterior debat final entre totes les persones participants.

Alguns del objectius que persegueix el joc de rol i que volem després debatre són:

- Potenciar el debat i la reflexió sobre l' immigració

- Treballar en grup com a valor i eina del seu desenvolupament personal

- Descobrir els prejudicis existents a la societat

- Conèixer i ser conscients de la dificultat en el procediment d'integració dels immigrants

- Estimular la tolerància i l'entesa amb altres cultures

- Fomentar l'interès i el respecte per a conèixer els costums dels que ens envolten

- Analitzar els elements que dificulten la convivència entre les diferents cultures

- Debatre i contraposar idees i reflexions dels participants

- Estimular el debat.

- Fer participar a tothom de la dinàmica del joc i el debat

- Aprendre mentre "juguem" amb aquesta experiència.

La nostra intenció, doncs, és la de fer que a partir d'una dinàmica com aquesta els xavals es plantegin coses, pensin, es preguntin... en definitiva que siguin crítics amb el seu entorn, amb ells mateixos, amb la societat i que agafin energia i forces per plantegar-se coses.

Demana informació sobre aquesta activitat
Fes una PRE-Reserva

Mapa
Realitzen l'activitat
Castell Vell
Població: Llinars del Vallès
Veure la instal·lació

Gabinet MIP

Informació i contacte

 

Apartat de correus, 29. El Vendrell

 

43700 Tarragona
902 196 240

Cases de colònies Tarragona - Cases de colònies Barcelona - Cases de colònies Lleida - Cases de colònies Girona - Cases de colònies Alt Camp - Cases de colònies Alt Empordà - Cases de colònies Alt Penedès - Cases de colònies Alt Urgell - Cases de colònies Alta Ribagorça - Cases de colònies Anoia - Cases de colònies Bages - Cases de colònies Baix Camp - Cases de colònies Baix Ebre - Cases de colònies Baix Empordà - Cases de colònies Baix Llobregat - Cases de colònies Baix Penedès - Cases de colònies Barcelonès - Cases de colònies Berguedà - Cases de colònies Catalunya - Cases de colònies Cerdanya - Cases de colònies Conca de Barberà - Cases de colònies Fora de Catalunya - Cases de colònies Garraf - Cases de colònies Garrigues - Cases de colònies Garrotxa - Cases de colònies Gironès - Cases de colònies Maresme - Cases de colònies Montsià - Cases de colònies Noguera - Cases de colònies Osona - Cases de colònies Pallars Jussà - Cases de colònies Pallars Sobirà - Cases de colònies Pla d'Urgell - Cases de colònies Pla de l'Estany - Cases de colònies Priorat - Cases de colònies Ribera d'Ebre - Cases de colònies Ripollès - Cases de colònies Segarra - Cases de colònies Segrià - Cases de colònies Selva - Cases de colònies Solsonès - Cases de colònies Tarragonès - Cases de colònies Terra Alta - Cases de colònies Urgell - Cases de colònies Vall d'Aran - Cases de colònies Vallès Occidental - Cases de colònies Vallès Oriental -