Inici
Empresa
Cases de colònies
Visites Interessants
Activitats
Treballs de síntesis
Contacte
Altres serveis
Catàleg PDF
Visita el nostre blog
Grups escolars, famílies, entitats,...

Coneixença i cohesió de grup

Adreça : Masia del Castell Vell, s/n, 08450
Població: Llinars del Vallès
Comarca: Vallès Oriental
Nivells: - CM - CS - ESO -
Descripció:

CONEIXENÇA I COHESIÓ DE GRUP

Edat adequada: Cicle mitjà, cicle superior i ESO.

Època de l'any adequada: Durant tot l'any (Recomanable als inicis de curs).

Presentació de l'activitat:

Aquí us presentem una activitat pensada per aquells grups escolars que comencin un nou curs i vulguin conèixer millor els seus nous companys de classe, d'escola, d'institut. És una activitat ideal per establir vincles amb els companys i companyes a través de dinàmiques de grup, de jocs, de proves, de tallers, etc.

La nostra voluntat és que en aquesta sortida es conegui millor el grup entre ell i que es pugui afrontar el nou curs havent "trencat el gel" entre companys/es.

És una activitat que creiem molt interessant i recomanem enèrgicament a grups de la ESO, sobretot de primer any, ja que acaben de contactar, venen de escoles diferents, es coneixen poc o gens... I tenen per endavant quatre anys de convivència en una etapa de la vida plena de canvis i experiències com és l'adolescència.

També en aquest món on ens trobem, volem aprofitar per ensenyar les avantatges que tenen valors dom el treball en grup (el bé comú davant d'individualisme), la cooperació davant de la competitivitat, la solidaritat, l'amistat, el respecte, etc. Valors en crisi que em de recuperar i valorar per construir un món més just.

Amb aquesta experiència, doncs, pretenem posar la primera pedra per tal de construir vincles, compartir emocions, experimentar relacions entre companys/es que han de conviure dia a dia els uns amb els altres i que han de ser grup.

Activitat destinada a crear vincles en grups de nens i nenes o nois i noies. Es tracta d'activitats destinades a fer treball d'equip, interactuar amb els nostres companys i companyes, aprendre com són coneixent-nos i cooperant.

Descripció de les activitats:

Depenent de l'edat del grup i havent realitzat un contacte previ amb el professorat, podem acordar variar proves, afegir-n'hi de noves o orientar la jornada d'una manera o una altra. És important que en aquesta activitat puguem tenir un coneixement previ del grup per part del nostre equip pedagògic per poder enfocar la sortida d'una manera que tot surti correctament.

Nosaltres en basem en un seguit de jocs, proves i dinàmiques on entren en joc diferents elements, entre ells aquests:

 • Cuideu la "margarita"(cooperació).
 • Que el globus no caigui (cooperació).
 • La flor(coneixença d'un mateix i autoestima).
 • Les cadires de la unió (cooperació i confiança).
 • Qüestionari de compatibilitat(coneixença).
 • El camí dels pneumàtics (cooperació).
 • Mímica. (confiança en un mateix).
 • Carrera de sacs i ski-5 (cooperació).
 • El cec i el gos (confiança).
 • Esports a cegues. (cooperació, treball en equip, esforç)
 • Em deixo caure (confiança).

Hi ha moltes variants en aquest camp i nosaltres us les proposem en funció del grup que en presenteu. Us presentem aquesta llista per si en coneixeu algun, però podem variar segons convingui.

Taller final: La reflexió. Punt de debat i d'intercanvi d'impressions de l'activitat. Es parla de tòpics (de com desmuntar-los), d'emocions, de vivències i experiències; que han sorgit durant el desenvolupament de l'activitat.

 

Demana informació sobre aquesta activitat
Fes una PRE-Reserva

Mapa
Realitzen l'activitat
Castell Vell
Població: Llinars del Vallès
Veure la instal·lació

Gabinet MIP

Informació i contacte

 

Apartat de correus, 29. El Vendrell

 

43700 Tarragona
902 196 240

Cases de colònies Tarragona - Cases de colònies Barcelona - Cases de colònies Lleida - Cases de colònies Girona - Cases de colònies Alt Camp - Cases de colònies Alt Empordà - Cases de colònies Alt Penedès - Cases de colònies Alt Urgell - Cases de colònies Alta Ribagorça - Cases de colònies Anoia - Cases de colònies Bages - Cases de colònies Baix Camp - Cases de colònies Baix Ebre - Cases de colònies Baix Empordà - Cases de colònies Baix Llobregat - Cases de colònies Baix Penedès - Cases de colònies Barcelonès - Cases de colònies Berguedà - Cases de colònies Catalunya - Cases de colònies Cerdanya - Cases de colònies Conca de Barberà - Cases de colònies Fora de Catalunya - Cases de colònies Garraf - Cases de colònies Garrigues - Cases de colònies Garrotxa - Cases de colònies Gironès - Cases de colònies Maresme - Cases de colònies Montsià - Cases de colònies Noguera - Cases de colònies Osona - Cases de colònies Pallars Jussà - Cases de colònies Pallars Sobirà - Cases de colònies Pla d'Urgell - Cases de colònies Pla de l'Estany - Cases de colònies Priorat - Cases de colònies Ribera d'Ebre - Cases de colònies Ripollès - Cases de colònies Segarra - Cases de colònies Segrià - Cases de colònies Selva - Cases de colònies Solsonès - Cases de colònies Tarragonès - Cases de colònies Terra Alta - Cases de colònies Urgell - Cases de colònies Vall d'Aran - Cases de colònies Vallès Occidental - Cases de colònies Vallès Oriental -