Inici
Empresa
Cases de colònies
Visites Interessants
Activitats
Treballs de síntesis
Contacte
Altres serveis
Catàleg PDF
Visita el nostre blog
Activitats arreu de Catalunya
Navegar

Multiculturalitat

Adreça : Ctra. C.251 a 1,5 Km. de Sant Celoni, 08450
Població: Llinars del Vallès
Capacitat: 212 places
Comarca: Vallès Oriental
Nivell: - 1º ESO - 2º ESO - 3º ESO - 4º ESO -
Duració: 2/3/4/5 dies
Descripció:

El crèdit de síntesis està format per diferents activitats d'ensenyament i aprenentatge interdisciplinàries que serveixen per comprovar si els alumnes han aconseguit, i en quin grau, assolir les capacitats formulades al llarg de les diferents matèries durant el període escolar.

En aquesta experiència es volen provocar diferents situacions en què l'estudiant haurà d'aplicar de manera pràctica la teoria adquirida durant el període d'aprenentatge, havent de trobar possibles solucions als problemes plantejats.

Nosaltres, aprofitant el nostre entorn natural, proposem el següent teme: Multiculturalitat

Sabeu com és el dia a dia d'una persona que ha arribat al nostre país? Sabeu que són els immigrants? Com viuen i com són tractats? Quins tràmits han de fer? Com es guanyen la vida per sobreviure?

Com podem entendre i conviure amb els nou vinguts, aprendre a respectar la diferència i la diversitat, i crear debat sobre aquesta temàtica són els objectius d'aquesta activitat. Volem trencar tòpics creats per la societat i evitar caure en comportaments xenòfobs, aportant arguments i experiències.

Volem transmetre la igualtat i el respecte en tots els àmbits, tan culturals com en diferents formes de viure i de pensar, perquè una societat la construïm tots, indiferent la llengua, la cultura i la provinença dels éssers que la constitueixen.

Objectius del crèdit de multiculturalitat

 • Aprendre a viure en una societat diferent i nova
 • Transmetre la pressió rebuda en la realitat
 • Incentivar a l'alumne a buscar recursos
 • Fomentar l' imaginació en el joc de rol
 • Potenciar el debat i la reflexió sobre l' immigració
 • Treballar en grup com a valor i eina del seu desenvolupament personal
 • Descobrir els prejudicis existents a la societat
 • Conèixer i ser conscients de la dificultat en el procediment d'integració dels immigrants
 • Estimular la tolerància i l'entesa amb altres cultures
 • Fomentar l'interès i el respecte per a conèixer els costums dels que ens envolten
 • Analitzar els elements que dificulten la convivència entre les diferents cultures

Metodologia de les activitats

Activa, participativa i dinàmica. Utilització de diferents tècniques de grup per potenciar el debat i la reflexió sobre l' immigració.

Les activitats del tercer element, el monitor passar a ser l'educador del grup assignat, i així facilita l'aprenentatge i la supervisió de l'alumnat.

L'equip de monitors consta d'educadors en el medi natural, directors de Lleure, biòleg, animadors d'activitats fisico -esportives...

Des de la direcció hem cregut convenient que aquestes activitats, seran unes estades de reflexió i comprensió, i alhora de lleure.

Una barreja per aprendre i desenvolupar un esperit crític, que ens ajudi a tots a millorar aquelles petites coses que fan enriquir una societat, i que ens fan ser conscients del que tenim i saber-ho valorar.

Una rebuda policial

Abans de l'arribada a la casa de colònies els autocars de l'escola seran aturats per un control de documentació dut a terme per la policia de la República independent del Mogent. Tot seguit, seran guiats fins la frontera d'entrada del país, allà hauran de fer cua i esperar el torn per accedir i omplir els formularis d'identitat, i així aconseguir el primer document.

Els nouvinguts se'ls permetrà esmorzar en un recinte fins l'aparició del President de la R.I.M; que els informarà de la situació actual i dels requisits que hauran d'obtenir per està dins el país.

Aquest tipus de dinàmiques demanen la màxima implicació dels participants.

Descripció de l'estada  (2 dies)

Dia 1

- Rebuda policial i esmorzar.

- Començament de la gimcana per aconseguir els papers de la RIM.

- Activitats en el joc de rol

1- Dinàmica de cubs

2- El restaurant

3- L' idioma

4- Pots ser resident

5- Consulat

6- Oficina informació a l'immigrant

7- Doctor

-Reflexió de l'activitat conjunta. (Debat).

-Dinar (servit pels monitors)

-Tarda:

-Cuina internacional i berenar.

-Sopar (servit pels professors)

-Activitat de nit. ( a escollir)

-Discoteca.

-Jocs al bosc.

-Altres jocs.

Dia 2

-Esmorzar (amb professors)

-Jocs del món.

-Dinar (servit pels monitors)

-Comiat.

PER A MÉS INFORMACIÓ: Tel. 902 196 240

Omple el formulari per a demanar més informació del Treball de síntesi

Mapa
Realitzen aquest treball:
Mogent
Població: Llinars del Vallès
Veure la instal·lació

Gabinet MIP

Informació i contacte

 

Apartat de correus, 29. El Vendrell

 

43700 Tarragona
902 196 240

Cases de colònies Tarragona - Cases de colònies Barcelona - Cases de colònies Lleida - Cases de colònies Girona - Cases de colònies Alt Camp - Cases de colònies Alt Empordà - Cases de colònies Alt Penedès - Cases de colònies Alt Urgell - Cases de colònies Alta Ribagorça - Cases de colònies Anoia - Cases de colònies Bages - Cases de colònies Baix Camp - Cases de colònies Baix Ebre - Cases de colònies Baix Empordà - Cases de colònies Baix Llobregat - Cases de colònies Baix Penedès - Cases de colònies Barcelonès - Cases de colònies Berguedà - Cases de colònies Catalunya - Cases de colònies Cerdanya - Cases de colònies Conca de Barberà - Cases de colònies Fora de Catalunya - Cases de colònies Garraf - Cases de colònies Garrigues - Cases de colònies Garrotxa - Cases de colònies Gironès - Cases de colònies Maresme - Cases de colònies Montsià - Cases de colònies Noguera - Cases de colònies Osona - Cases de colònies Pallars Jussà - Cases de colònies Pallars Sobirà - Cases de colònies Pla d'Urgell - Cases de colònies Pla de l'Estany - Cases de colònies Priorat - Cases de colònies Ribera d'Ebre - Cases de colònies Ripollès - Cases de colònies Segarra - Cases de colònies Segrià - Cases de colònies Selva - Cases de colònies Solsonès - Cases de colònies Tarragonès - Cases de colònies Terra Alta - Cases de colònies Urgell - Cases de colònies Vall d'Aran - Cases de colònies Vallès Occidental - Cases de colònies Vallès Oriental -